Faalangstinstructeur

Bereid u goed voor op het CBR-faalangstexamen

Leerlingen met faalangst of examenvrees hebben speciale aandacht nodig tijdens de rijopleiding. Tot op heden is er nooit een opleiding in Nederland geweest die rij-instructeurs traint in de juiste vaardigheden op dit gebied.

De reden voor deze opleiding is het feit dat er jaarlijks 35.000 leerlingen met faalangst starten met hun rijopleiding. Iedere rij-instructeur krijgt er mee te maken. Daarom ontwikkelde De VerkeersAcademie deze opleiding in samenwerking met het gerenommeerde instituut A & R.

Deze opleiding geldt ook als een dag bijscholing voor (RIS) rij-instructeurs.

..........................................................................................................................................

Meer Informatie

Ongeveer 20% van de leerlingen heeft last van faalangst of examenvrees. Meestal worden de symptomen niet herkend door de rij-instructeur. Reden voor het ministerie om faalangstleerlingen een apart examentraject te laten volgen met ingang van de nieuwe rijbewijsrichtlijn. Daarom organiseert De VerkeersAcademie de opleiding tot faalangstinstructeur. Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met het kennisinstituut A & R. Zij zijn in Nederland de onbetwiste specialist op het gebied van het begeleiden van personen met rijangsten. Meer informatie over dit instituut vindt u op www.a-r.nl.

Opzet van de opleiding

De opleiding neemt twee dagen in beslag. Een dag wordt aandacht besteed aan de theorie. De tweede dag wordt het geleerde in de praktijk gebracht tijdens rollenspellen in de auto. De rij-instructeur ontvangt na deelname een certificaat.

Startdata

Actuele startdata vind je op http://www.deverkeersacademie.nl/opleidingen/instructeursopleidingen/bijscholingrij-instructeur.aspx  

Opleidingskosten bedragen 395 euro. De opleidingskosten zijn vrij van BTW en fiscaal aftrekbaar. Indien u alleen de theorie wilt volgen, betaalt u 200 euro. U ontvangt dan geen certificaat "Faalangstinstructeur".


Deel deze opleiding via sociale media